Welkom op de website van WAARSCHIP WERF, DELFZIJl.

1963 - De heren Kremer en Akkerman starten een werf onder de naam WAARSCHIP in ‘t Waar. De deels zelfbouw hechthouten zeiljachten worden, mede door het ontwerp “Kwarttonner”, vrij spoedig een succes.

Jaren ‘80 – Door de oliecrisis volgt een mindere periode. Met o.a. catamarans wordt geprobeerd weer aansluiting bij de markt te krijgen.

Begin jaren ’90 - De heer Kremer verkoopt de werf. Na enkele jaren moet de werf door problemen met een catamaran stoppen. Men maakt een doorstart maar eind 1997 sluit de werf.

1998 -gaan door met de Waarschip Werf. Ondergetekenden worden aangesteld voor het management.

Begin 1999 – Daar wij zelf toekomst zien in nieuwe ontwerpen en bouwtechnieken wordt de werf vanaf nu zelfstandig voortgezet.

 

Midden 2000 – Voor de Waarschip Werf wordt een locatie in Delfzijl betrokken.

Vanaf begin 1998 voeren wij het management van de Waarschip Werf en werken in de geest van de heren Kremer en Akkerman door te moderniseren en te innoveren. Enkele feiten:

Met gerenommeerde ontwerpers werden de schepen vanaf nu digitaal ontworpen. Het nieuwe model Waarschip 1020, geheel van hout-epoxy, werd in 2000 gepresenteerd.
Met het model “Daysailer” ( restyled W-660 ) werd de nieuwe bouwmethode “Fast-Fit-Systeem” gelanceerd, in 2000 zelfs bekroond met de prestigeuze Hiswa-Award.
In 2003 brengt de werf met ontwerper Klaas Bes o.a. het type W-910 op de markt.

 

  1. W-1020, nr 1, heeft inmiddels ruim 15.000 mijlen problemenloos op zee gevaren. 
    De Daysailer werd betrokken bij diverse schoolprojecten, o.a. VMBO scholen in Nederland en een “Berufsschule” in Duitsland. Alle nieuwe zeiljachten ontvingen van binnen- en buitenlandse magazines uitstekende testrapporten.

Aktueel - Een Daysailerromp in composiet is bijna klaar, een W 910 is in afbouw en is de W-910 in composiet produktie klaar.
Daarnaast zijn ook sloepen en motorboten in het Waarschipprogram opgenomen.
Geheel nieuw in aanbouw is de composiet motorboot MYC 980 met electrische aandrijving .

Bezoek vrijblijvend de werf te Delfzijl en wij laten u onze mogelijkheden voor uw schip zien !

Wij houden met en voor u de Waarschepen varende...

Met Waargroet,  Truus Nijdam en Louis Hijlkema 

Waarschipnieuws