In 2008 is de werf gestart om voor de bouw van de Waarschepen het toepassen van het hechthout als basismateriaal te gaan vervangen door komposiet bestaande uit 100 % kunststof, ook wel Core-composite genoemd.
Naast de nodige bouwtechnische veranderingen en technische berekeningen, hebben we ook praktische proeven uitgevoerd.
Dit zowel wat betreft de sterkte van dit materiaal als de weerstand tegen weersinvloeden.
Voor de sterkte zijn breek- en impactproeven uitgevoerd. (zie foto)


Voor de juiste sterkteberekeningen, om met de scheepsconstructie te voldoen aan de gestelde CE –eisen, wordt gebruik gemaakt van Lloyds goedgekeurde computer berekeningsprogramma’s middels een hierin gespecialiseerd technisch bureau. Voor het testen op weersinvloeden hebben we een stuk onbehandeld composietmateriaal ongeveer 3 jaar buiten in het water gehangen. 

Na onderzoek hiervan blijkt dat het materiaal niet delamineert of verzwakt is, maar ook in het geheel geen begin van rot of osmose vertoont. Door deze resultaten en de nu jarenlange ervaring wereldwijd met composietconstructies verstrekt de werf 10 jaar garantie op het composietmateriaal. Wilt u zichzelf overtuigen van dit sterke en duurzame materiaal dan sturen wij een monster op verzoek naar u toe. Bij een offerte-aanvraag ontvangt u automatisch een monster van dit composietmateriaal.

Waarschipnieuws


All rights reserved by Hostingsoft.nl