De botententoonstellingen zijn weer begonnen en geven daarmee de start van een nieuw vaarseizoen aan. ( vrijdag a.s. begint Boot Holland )
Met een bezoek aan één van deze beurzen kunt u weer nieuwe ideeёn opdoen of wellicht een nieuwe boot aanschaffen.
Om op tijd de boot klaar te hebben is het nu weer de tijd om onderhoud of kleine reparaties te inventariseren en te plannen.

In samenwerking met Scheepswerf Hunfeld te Delfzijl kunnen wij U hiervoor de diverse diensten aanbieden.
Zie Prijslijst knippen en scheren 2017

Bij Scheepswerf Hunfeld heeft men de mogelijkheid eventueel met staande mast uw schip te stallen.
Daarnaast is er in het voorjaar ook weer de mogelijkheid in een hal aan uw schip onderhoud te plegen.

Voor specifiek onderhoud aan uw Waarschip kunnen wij met onze 20 jarige ervaring met het bouwen en onderhouden van deze schepen U op velerlei gebied adviseren en begeleiden.
Ook kunt u via onze site uw schip tegen geringe kosten te koop aanbieden. In het traject van aan- en verkoop kunt u een beroep doen op onze expertise.


Heeft u meer informatie nodig dan kunt u kontakt opnemen met vermelde tel. nrs. of ons een email sturen.

 scheepswerf hunfeld Met de Scheepswerf Hunfeld te Delfzijl bieden zij voor onze klantenkring de service van winterstalling aan.
Men beschikt over een eigen kraan, hefvermogen 12,5 ton, waardoor men meestal op een tijdstip die u past uw schip getakeld kan worden.
Men beschikt over een groot buitenterrein en diverse hallen voor buiten- of binnenstalling. 
Voor onderhoud en service aan uw schip beschikt men met hun medewerkers over de nodige kennis en ervaring.

Tevens vrijblijvende prijsopgave voor timmer- en/of schilderwerk aan uw schip.
Daarnaast kan men bij hun bedrijven Nautische Unie, met watersportwinkel en Rozema Verf de diverse artikelen op nautisch- en op verfgebied betrekken tegen extra kortingen als stallingsklant.
Het schip kan met eventueel met staande mast getakeld en in stalling gezet worden op een bok welke met een hydraulische wagen verreden wordt.
Op zon- en werkdagen hebt u toegang tot het terrein of hal om aan uw schip te werken met inachtneming van de geldende regels.

 bovenaanzicht home
 jachten home

 Voor meer informatie kunt u zich richten tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

Prijslijst knippen en scheren 2017

 

 

 

Waaronder niet eerder vertoonde beelden over de bouw van de Waarschiphal in 't Waar en Regattazeilen met een W660

Kijk naar Waarschip.com

swedish flag
DSC00212

wsnlogo 

WAARSCHIP in Zweden.
Wij ontvingen onlangs foto's van de ver gevorderde afwerking van het door ons als compleet casco geleverd WAARSCHIP type W 910 van onze klant in Zweden.
De foto's laten zien dat het schip door een echte liefhebber met aandacht voor detail wordt afgewerkt
Het schip krijgt echt een mooie sportieve uitstraling met oog voor detail, zowel van het interieur als het exterieur.
Ongetwijfeld zal het een eye-catcher zijn als komend seizoen dit Waarschip W-910 zich onder zeil in al haar elegantie zal laten zien op de Zweedse meren.
Houdt u zich op de hoogte via onze site, facebook of twitter. Binnenkort de aangekondigde oude videobeelden. 

WAARSCHIP in Schweden. duitsevlag 
 
Vor kurzem haben wir Photos erhalten, von der durch unsere Werft ausgelieferten WAARSCHIP Type W-910  von unserem Schwedischen Kunden komplettierten Yacht .
Die Bilder zeigen das dieses Schiff , vom kompletten Werftkasko, durch einen echten Wassersportler mit viel Liebe für das Detail , zu einer feinen,  neuen WAARSCHIP gefertigt wurde.
Das Schiff erhielt ein sportlichen Design  mit besonderem Augenmerk  auf funktionalem und komfortablem Interieur und Exterieur.
 
Halten  Sie sich über unsere Website, Facebook oder Twitter auf dem Laufenden. Bald die angekündigten alte Videobilder.

 

DSC00211DSC00081DSC00093DSC00079DSC00244DSC00223Bild016

 

wsnlogoHistorie Waarschip Werf.
Als voortzetting in 1998 van de originele Waarschip werf bezitten wij, naast de naam WAARSCHIP,  het complete archief van de werf vanaf 1963, waaronder het origineel bouwnr. boek, bouwtekeningen, -handleidingen, foto’s, films, enz.
Zoals u wellicht weet runt fervent Waarschipper Pieter Reinhart al enkele jaren een verhuurvloot van Waarschepen onder de naam   IJsselmeerzeilers.nl

Zijn vloot van Waarschepen, waaronder ook het nieuwe type W- Daysailer, wordt verhuurt vanuit het prachtige en gunstig gelegen Huizen aan het Gooimeer.
Pieter Reinhart heeft ondertussen met de gemeente afspraken kunnen maken voor het opzetten van een klein “Waarschip Info Centrum” .
Uit ons archiefmateriaal hebben wij hem daarvoor inmiddels diverse filmpjes ter beschikking gesteld, waarop ook de grondleggers van de werf, de heren Kremer en Akkerman, te zien zijn.
Een aantal van deze filmpjes heeft hij inmiddels voor zijn info centrum gedigitaliseerd.
Vanaf volgende week zullen wij op onze site WAARSCHIP.com regelmatig foto’s, dia’s en een deel van deze filmpjes via het programma You-Tube plaatsen. Ziehier onder:

 

 

Regatta met W660

 

bouw tewater beurs van Waarwolf 570 en Kassa 730

 

 

De bouw van de grote hal en optocht.

 

De bouw en proefvaart van Het Waarschip type 1010

 

 
Wij hopen, naast een inkijkje te geven in de meer dan 50 jarige historie van de werf, dat ook Waarschippers en Waarschip-liefhebbers zichzelf, familie of kennissen hierop zullen herkennen.
 
Houdt u zich op de hoogte via onze site WAARSCHIP.com , facebook of twitter.  
 
 
Die WAARSCHIP  Geschichte   duitsevlag
 
 
Als Fortsetzung in 1998 der ursprünglichen Waarschip Werft besitzen wir das komplette Archiv der Werft ab 1963, einschließlich der ursprünglichen Baunummer-Buch, Konstruktionszeichnungen, -Handbücher, Fotos, Filme, etc..
Begeistert Waarschipper Pieter Reinhart hat seit einige Jahren eine Segelflotte von Waarschiffen unter dem  Nahmen IJsselmeerzeilers.nl.
Diese Yachten, unten denen sich auch ein Type W- Daysailer befindet, werden vom Standort  Huizen, am Gooimeer in den Niederlanden, verchartert.
Mittlerweile hat Pieter Reinhart mit den Behörden diesem Ort Absprachen getroffen, um ein kleines „Waarschip Info Centrum“ zu gründen.
Aus diesem Archivmaterial haben wir mehrere Videos ihm zur Verfügung gestellt, auf dem auch die Gründer der Werft, die Herrn Kremer und Akkerman, zu sehen sein,
Einige dieser Filme hat er für seine Info Center mittlerweile digitalisiert.
 
Ab nächste Woche werden auf der WAARSCHIP.com Web-Site alte Bilder, Dia‘s und Teile diese Filme mittels You-Tube zu sehen sein.
Neben einem Blick in die mehr als 50 jährige Historie der Werft, findet sich vielleicht auch der eine oder andere Waarschip Eigner, Waarschip Liebhaber oder der Stegnachbar auf diesen Filmen wieder.
 
Halten  Sie sich über unsere Website, Facebook oder Twitter auf dem Laufenden.

Hiermede willen wij u op de hoogte brengen van enkele wijzigingen welke wij na de zomer hebben doorgevoerd.
Om aan de huidige marktontwikkelingen te voldoen en de toekomst van de Waarschepen te verzekeren is na diverse onderhandelingen met meerdere bedrijven het volgende bereikt.

De productie van de Waarschip zeiljachten vanaf 8 mtr. in composiet zullen door een bekende Duitse jachtwerf op het gebied van zeiljachten op hun Pools productiebedrijf worden vervaardigd onder onze eigen merknaam Waarschip. Op dit moment de W-910, W1020 en W 1010 MK II
Ook nieuw te ontwikkelen Waarschip-ontwerpen zullen door hun designafdeling worden begeleid.
Verkoop van de schepen zal plaatsvinden vanuit Nederland en voorts in overleg met ons door hun dealers buiten Nederland.

De productie van onze composiet Waarschip motorjachten, op dit moment de typen MY 10.0 en Barkas zal worden uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van kunststofschepen in Overijssel.
De komende tijd zal het door ons ontwikkeld productieproces aan hen worden overgedragen om de te contracteren nieuwbouwopdrachten geheel zelfstandig uit te kunnen voeren.
Verkoop, bouwbegeleiding en oplevering/ aftersales zal vanuit Delfzijl plaatsvinden.

Op het gebied van electrische aandrijvingen voor onze motorjachten hebben wij de samenwerking met Fischer Panda en de verkoop van Fischer Panda systemen stopgezet gezien de negatieve ervaringen welke wij en onze klanten met deze installaties hebben ondervonden.
Voor nieuw in te bouwen e-aandrijvingen zullen daarvoor met andere gerenommeerde leveranciers een overeenkomst worden aangegaan, waarmee reeds besprekingen zijn gevoerd.

wsnlogoHet afgelopen weekend heeft met prachtig weer de Botenbeurs in Hoorn plaatsgevonden.

Met wellicht concurrentie van Sail Amsterdam 9 (alleen merkbaar op vrijdag) en het mooie weer voor een watersportweekend of dagje strand was er volop belangstelling voor de schepen met interessante bootbezoeken.
De eigenaar van het schip heeft afgelopen winter de gehele electrische aandrijving van Fischer Panda laten demonteren en heeft een dieselaandrijving met een schroefas laten monteren.
Deze switch komt voort uit de vragen in de markt waarbij met deze aandrijving, 28 pk dieselmotor in een 10 mtr motorjacht, het ECO-Varen is geïntroduceerd.
Een duurzaam schip ( onderhoudsvrij composiet) met een laag geïnstalleerd vermogen.
 
Omdat het schip van composiet vervaardigd is en het scheepsgewicht hierdoor slechts 5 ton bedraagt, wordt met het installeren van 28 pk. motorvermogen een snelheid van ruim 14 km/u bereikt.
 
Beleef het ECO-varen en maak een afspraak met de werf of de eigenaar  B. Koelewijn te Zeewolde. 06 437 446 73.
 
Inruil van uw bestaande schip is bespreekbaar.

In overleg met bouwmarkt Karwei te Delfzijl hebben wij onlangs een workshop georganiseerd met betrekking tot het toepassen van epoxy en polyestermaterialen.
De dit jaar verbouwde bouwmarkt heeft nl. een afdeling watersport toegevoegd aan hun assortiment.
Naast de meest elementaire onderdelen voor zeil- en motorjachten biedt men, naast de bestaande bootlakken, nu ook polyester- en epoxysets aan voor het lijmen en repareren van de meest uiteenlopende zaken.
Hiervoor heeft men ons verzocht om ter plaatse voorlichting te geven over deze materialen en dit te verduidelijken aan de hand van een workshop.


Voor menigeen zijn hout- en bruislijm de meest bekende lijmsoorten inclusief de nu ook steeds meer toegepaste polyurethaanlijmen. ( bij watersporters bekend als Sikaflex.)
Maar voor reparaties van polyester-/ komposietdelen van een schip, caravan of dergelijke wordt het toepassen van de juiste materialen en op de juiste wijze voor die specifieke reparatie ingewikkelder.
Het verduidelijken van deze specifieke toepassingen bleek aan de hand van de workshop een succes te zijn.
De meegebrachte brochures met beschrijvingen en tips vonden dan ook gretig aftrek. Binnenkort zijn deze brochures ook als pdf op onze site te downloaden.
Hebt u zelf behoefte aan meer advies op dit gebied dan zijn wij graag bereid uw specifieke vragen daarover te beantwoorden.
Ook kunt u een afspraak maken om met behulp van ons advies een project af te werken.

 

Demo motorjacht Waarschip MY 10.0 (9.85 x 3.45 x 0.80 mtr.) met mooie grote open kuip en 4 slaapplaatsen.

•Casco schip geheel van onderhoudsvrije Core-Composiet ( 100% kunststof).

•10 KW electr. POD-aandrijving met straalbuis. Fabr. Fischer Panda.

•8 KW F. Panda generator voor onbeperkte vaarduur bij 12 km/h.

•Batterijset 480 Kwh voor 5 á 6 uur varen bij 8 km/h.

•Hydraulische stuurinrichting, roeruitslag 2 x 70 gr.

•Boegschroef.

•Keukenapp. 230 V. met boiler.

•Kuiptent.

  1. uitgebreidere informatie, prijs en inruilmogelijkheden.                                                                  Maak een afspraak voor een proefvaart.

Waarschip Werf:  0596-632672 of  06 542 152 91

B.Koelewijn:          06 437 446 73

Waarschipnieuws